Zo kan je een iPhone batterij vervangen

Iedereen kent het wel, de batterij van jouw telefoon gaat steeds sneller leeg. Je moet steeds vaker opletten dat je een video niet te lang kijkt, want voor dat je het weet is jouw telefoon weer leeg. Dit kan grote nadelen hebben voor jou, omdat het kan zijn dat je een telefoon nodig zal hebben voor bijvoorbeeld een noodgeval. Een lege batterij zal dan natuurlijk niet handig zijn. Het is dus belangrijk om goed te letten op jouw telefoon, zodat je uiteindelijk niet in de problemen komt.

Let op de batterij

Eén van de belangrijkste en één van de meest genegeerde onderdelen van de telefoon: de batterij. Veel mensen laten tegenwoordig hun telefoon vrijwel leeglopen en laden hun telefoon dan op tot 100%, gebaseerd op de oude manier van opladen toen de accu’s van telefoons van nikkel werden gemaakt. Dit is dus niet meer zo! Het is het beste om het laten leeglopen van jouw telefoon te vermijden, omdat deze hoogstwaarschijnlijk van lithium zijn gemaakt. Bij deze batterijen is het dan ook geadviseerd om jouw batterij tussen de 40 en 80 procent te houden. Hiermee kan je goed jouw accu besparen. Mocht jouw telefoon momenteel geen goede batterij meer hebben (te checken op de iPhone 10 via Settings -> Battery -> Battery health), dan kan je een iPhone batterij vervangen in Amsterdam.

Zorg er ook voor dat je “nep” opladers vermijdt. Op internet zijn op diverse websites veel goedkope alternatieven te vinden. Je denkt misschien dat het een voordeel is om een ​​goedkopere te kopen, maar deze opladers zijn erg schadelijk voor je batterij. Deze laders laden soms te snel op, waardoor de accu snel oververhit raakt. Het kan ook zijn dat deze oplader gewoon te langzaam oplaadt wat ook je geld niet waard is. Het is dus geadviseerd om een originele oplader te kopen van de Apple Store. Je kan ook een iPhone x reparatie boeken om de batterij van jouw iPhone te vervangen.