Welke zakelijke portretfoto past bij jou?

Wanneer je een nieuwe portretfoto wil laten maken kun je veel kanten op. Kijk maar eens op de teampagina van meerdere bedrijven. Hier staan vaak portretfoto’s op, maar bij ieder bedrijf kunnen deze foto’s er weer heel anders uit zien. Wanneer je zelf een zakelijke portretfoto wil maken moet je dus eerst goed nadenken over wat voor soort foto bij jou past. Dit kan namelijk per persoon en per functie veel verschillen. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.

Laat een professionele portretfoto maken

Allereerst is het aan te raden om je foto te laten maken door een professional. Wanneer je een bedrijf zoals LINK Fotografie je portretfoto laat maken, ben je verzekerd van een mooi resultaat. Samen met de fotograaf kun je uitzoeken wat voor soort foto bij jou past en wat je uit wil stralen.

Zwart-wit of kleur

Bij zakelijke portretfoto’s wordt zelden nog gekozen voor een zwart-wit foto. Een zwart-wit foto kan echter heel krachtig overkomen. Doordat er geen afleiding is van verschillende kleuren gaat de aandacht direct naar het onderwerp van de foto. Met een portretfoto wil je vaak wel duidelijk laten zien wie je bent. Met een kleurenfoto komt dit meestal beter over. Dit is dan ook de optie die het meeste wordt gekozen bij het maken van portretfoto’s.

Serieus of speels

Het is ook belangrijk om na te denken over wat je uit wil stralen op de foto. Wil je vriendelijk en open overkomen, of eerder krachtig en serieus? Dit is vaak sterk afhankelijk van welke functie je hebt. Ook al staat misschien niet heel je lichaam op de foto, de houding die je aanneemt kan een heel groot verschil maken in de uitstraling op de foto. Een goede fotograaf zal je hierbij coachen. Daarnaast is ook je gezichtsuitdrukking belangrijk. Wil je lachen of serieus kijken? Denk over wat je uit wil stralen en oefen eventueel een aantal blikken en houdingen in de spiegel zodat je zelf ook ziet hoe je op de foto komt te staan.

Binnen of buiten

De meeste zakelijke portretfoto’s zullen binnen worden gemaakt. Je kunt er echter ook voor kiezen om buiten een foto te maken. Hiermee zul je misschien wel eerder opvallen. Het is hierbij alleen zaak om ervoor te zorgen dat de omgeving niet te afleidend is. Daarbij is natuurlijk licht moeilijk te sturen. Het weer en moment van de dag hebben een grote invloed op het resultaat van de foto. Omdat licht in een studio makkelijk te sturen is wordt er vaak voor deze optie gekozen.

Achtergrond

Het is ook erg belangrijk om te kiezen voor de juiste achtergrond van je portretfoto. Meestal wordt er gekozen voor een neutrale kleur als achtergrond. Op deze manier gaat de aandacht echt alleen naar de persoon die op de foto staat. Kies je wel voor een achtergrond van de omgeving, zoals het kantoor waar je werkt, zorg dan dat deze niet te afleidend is of vloekt met de kleding die je aan hebt.

Geplaatst onder