Wat je moet weten voordat je begint met autobelettering

Autobelettering houdt in het maken van reclame door middel van je bedrijfsvoertuig. Het is net alsof je visitekaartje op wielen. Overal waar je met je auto naar toe gaat, ziet iedereen jouw reclame of visitekaartje meteen. Ben je ook van plan om jouw auto te beletteren? Onthoud dat het ontwerp niet klein, saai of onaantrekkelijk moet zijn. Het moet al van afstand herkenbaar zijn en een blijvende indruk maken. Hier zijn er enkele dingen die je moet weten en waarop je moet letten voor je begint met het beletteren van je voertuig.

1. Autobelettering wordt op maat gedaan

Autobelettering heeft verschillende namen. Anderen noemen het bedrukken, bestickeren of carwrap. Op je auto kan je niet alleen je bedrijfslogo laten plaatsen, maar ook andere belangrijke informatie. Je kunt elke vrije plekken van de auto gebruiken om reclame te maken. Zelfs de ramen mogen bestickerd worden. Vormgenoten is altijd bereid om je te helpen met het ontwerpen van de reclame die bij jou bedrijf en voertuig past.

2. Is autobelettering de investering waard?

Autobelettering is een investering. Je kunt er niet te goedkoop van af komen, als je tenminste kwaliteit wilt. Maar als het binnen je budget valt is het echt een aanrader. Je kunt jouw bedrijf aan de wereld kenbaar maken, terwijl je in het verkeer zit en zelf als je auto ergens geparkeerd staat. Ga maar eens na, hoeveel keer per jaar je auto op straat is of hoeveel kilometers je aflegt met je auto. Waarom zou je het dan niet doen? Zorg er wel voor dat je er nuttige informatie op laat plaatsen en niet seizoensgevoelige reclame, dan dien je dit weer aan te passen.

3. Rijdende reclame wordt goed onthouden

Rijdende reclame wordt niet alleen goed onthouden, maar ook beter. Hoe vaak komt jouw folder terecht bij de juiste doelgroep en ga maar eens na hoeveel je moet uitgeven om het te bedrukken en ook nog te verdelen? Het is bewezen dat een logo of slogan op een beletterde auto beter en langer onthouden wordt door mensen.

4. Het gaat lang mee

Autobelettering is een eenmalige investering, die tenminste 5 jaar mee gaat. Natuurlijk hangt het af van het materiaal dat gebruikt is. Ook de middelen waarmee je het voertuig schoonmaakt hebben een invloed op de levensduur van de belettering. Wanneer je autobelettering van hoogwaardige materialen is gemaakt, is een lange levensduur gegarandeerd.

5. Autobelettering is ook voor elke model

Autobelettering kun je niet alleen op een klein bedrijfsautootje doen, maar ook op een personenauto, bussen, trucks etc. De professional weet precies hoe elke plek van het voertuig goed gebruikt kan worden, om de beste reclame op te zetten. Autobelettering is voor elk bedrijf en voor elk voertuig mogelijk.