Wat is Microsoft 365?

Het kan niet zo zijn dat je nog nooit gehoord van het bedrijf Microsoft. Microsoft is namelijk het op een na grootste bedrijf van de wereld. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 1.28 biljoen. Bill Gates en Paul Allen hebben Microsoft in 1975 opgericht nadat ze net besloten hadden om te stoppen met hun studie. Een bekende reeks abonnementen diensten die zijn uitgebracht en worden aangeboden door Microsoft is Office 365. Alle Office 365-abonnementen bevatten automatische updates die gebruikt worden voor het verbeteren van de software zonder dat je hiervoor extra kosten hoeft te rekenen. Met de release van Microsoft Office 2013 werd Microsoft office 365 uitgebreid met nieuwe abonnementen die gefocust waren op verschillende diverse bedrijven samen met nieuwe abonnementen gericht op algemene consumenten. Microsoft biedt ook de mogelijkheid voor een Training digitale vaardigheden die bedrijven kunnen hanteren.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is een programma en is onderdeel van het pakket Microsoft Office voor het besturingssysteem voor Windows. Met internettoegang heb je veel meer aan de mogelijkheden van Microsoft. Door het vergelijken van internetproviders krijg je de beste deals. Microsoft Outlook wordt voornamelijk gebruikt voor het ontvangen van e-mailberichten, het noteren en opslaan van contactpersonen, het maken van afspraken in een elektronische agenda, het bijhouden van een to do list en het schrijven van losse aantekeningen. Microsoft Outlook kan worden gebruikt binnen een organisatie om diverse gegevens met elkaar te delen en samen te werken met behulp van de Microsoft Exchange Server. Zo kan er dingen worden bijgehouden zoals een centrale adressenlijst en distributielijst. Daarnaast is het ook mogelijk om gezamenlijke meetings op een eenvoudige manier worden gepland.

Microsoft Powerpoint

Powerpoint is de bekendste, populairste en is daarbij ook verreweg de meest gebruikte presentatiesoftware. Microsoft Powerpoint wordt voornamelijk gebruikt voor het geven en maken van een presentatie. Je kan binnen dit programma gemakkelijk een professionele presentatie maken met behulp van simpele functies. Zo kan je afbeeldingen, tekst, video’s en illustraties toevoegen. De presentaties die je kan maken op powerpoint bestaan uit meerdere virtuele dia’s. Powerpoint is beschikbaar op bijna elke besturingssyteem zoals Microsoft Windows en macOS. 

Microsoft Excel

Microsoft Excel is zeer populair voor ondernemingen en particuliere klanten. Excel is een onderdeel van het kantoorsoftwarepakket van Microsoft. Het pakket wordt veel gebruikt voor financiële berekeningen. Microsoft Excel is in de huidige vorm beschikbaar voor het besturingssysteem Microsoft Windows en voor macOS. Microsoft is zelfs voor beide platformen de marktleider op het gebied van de rekenblad software. Microsoft Excel is net zoals de andere Office-apps grotendeels gratis te gebruiken op bijna alle platformen. 

Microsoft Word

Microsoft Word is een van de meest gebruikte tekstverwerkers die bestaan in de wereld. Het is niet zo vreemd dat ook dit programma is gemaakt door Microsoft. Microsoft Word is beschikbaar op Windows en macOS. Daarnaast is Word ook nog eens beschikbaar in veel talen waardoor het heel gemakkelijk is om dit tekstprogramma te gebruiken. Wordt biedt de gebruiker ondersteuning bij het maken of schrijven van bijvoorbeeld rapporten of brieven. Word beschikt over een spellingscontrole, tekstopmaak faciliteiten zoals tabellen en vele andere opties.