Wat is lokale online marketing?

Lokale online marketing helpt je om beter gevonden te worden in je eigen regio of stad. Het voordeel is dat een lokaal bedrijf niet zoveel concurrentie heeft als een internationale onderneming. Hoe minder concurrentie, hoe groter de kans dat klanten bij jou terecht komen. Restaurants behalen bijvoorbeeld veel succes door online marketing. Dit komt omdat mensen vaak in de buurt van hun woonplaats online opzoek gaan naar de mogelijkheden.

Waarom lokale online marketing?

In tegenstelling tot landelijke online marketing, waarbij je een algemene boodschap voor de hele doelgroep kunt communiceren, kun je bij lokale online marketing een gerichte boodschap aan de juiste persoon communiceren. Stel dat een bedrijf of een klant uit Enschede opzoek is naar online marketing, en via de zoekmachine zoekt op “online marketing Enschede” Dan is het voor diegene erg relevant om op de website terecht te komen van een lokaal online marketing bureau.

Lokale zoekmachine optimalisatie

Om als bedrijf lokaal goed gevonden te worden, kun je ervoor zorgen dat alle factoren waar Google naar kijkt juist staan. Het online verkeer dat lokaal naar jouw producten zoekt, is vaak veel relevanter daarmee belangrijker. Deze zoekopdrachten wil je dus niet mislopen als bedrijf.

Lokaal adverteren

Als je nieuwe lokale klanten werft, kun je ook veel gerichter gaan adverteren. Er is namelijk de mogelijkheid om dit heel gericht af te stemmen op demografische kenmerken om op basis hiervan advertenties te tonen. Hierdoor heb je met Google Ads in tegenstelling tot SEO, veel meer directe invloed op de zichtbaarheid van jouw bedrijf in een specifiek gebied. Ook heb je bij Google Ads de mogelijkheid om voor elke vestiging een aparte campagne te maken. Hierdoor krijgt elke vestiging zijn eigen ‘werkgebied’.

Aan de slag

Voordat je aan de slag gaat, is het noodzakelijk om een duidelijk plan te hebben voor jouw bedrijf. Wil je meer website bezoekers generen via lokale online marketing, of wil je meer fysieke bezoekers naar je winkel krijgen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van online marketing neem dan contact op met een lokale specialist. Wij hebben destijds een Mediabureau in Enschede benaderd voor het bedrijf waar ik werkzaam ben.