Wat is een internet simkaart?

Vandaag de dag wordt het internet meer dan ooit gebruikt. Dit geldt voor computers en laptops, maar ook voor mobiele telefoons. Men is steeds meer op het internet te vinden. Hier hoort een geschikte simkaart bij, vooral natuurlijk op mobiele apparaten. Dit kan een traditionele simkaart zijn, maar dat is tegenwoordig niet de enige optie. Lees in dit artikel meer over internet simkaarten!

Internet simkaart

Een internet simkaart is een simkaart waar je mee kunt internetten. Dat is logisch. Echter zijn er twee type simkaarten die aan deze beschrijving voldoen. In dit artikel wordt voor beide uitgelegd wat ze zijn. Het betreft de volgende twee soorten internet simkaarten:

  • Een specifieke data only simkaart
  • Een traditionele simkaart waar je mee kunt internetten

Beiden worden hieronder verder beschreven!

Data only simkaart

Een ‘internet simkaart’ kan refereren naar een data only simkaart. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om een kaart die echt specifiek voor data bedoeld is (en dus niet voor bellen en sms’en; dit kan ook niet met deze kaart).

Enkele belangrijke kenmerken van een data only simkaart (vaak ook data simkaart genoemd), is dat deze geen telefoonnummer heeft, op basis van prepaid werkt, en nooit afgesloten wordt (in tegenstelling tot een traditionele simkaart, welke na een bepaalde periode inactiviteit wel wordt afgesloten). 

Deze kaarten worden vaak in apparaten gebruikt met als doel om internet te hebben op dat apparaat. Aangezien je voor deze oplossing geen abonnement hoeft af te sluiten en geen contract tekent, is het zowel particulier als zakelijk een geschikte oplossing.

Traditionele simkaart

Daarnaast is er natuurlijk altijd nog de traditionele simkaart. Plaats deze in je toestel, en je kunt ermee internetten, bellen, en sms’en. Het is een eenvoudige oplossing voor internet op je telefoon. Hierbij maakt het niet uit of je voor een prepaid simkaart of abonnement kiest: uiteindelijk kun je met de simkaart hetzelfde.

Bij een traditionele simkaart kan ‘internet simkaart’ twee dingen betekenen:

  1. Een normale simkaart waar je ook mee kunt internetten
  2. Een simkaart zonder bel- en sms bundel

Het tweede is bijna niet verkrijgbaar. De meeste bundels hebben echter toch nog op zijn minst een kleine hoeveelheid belminuten en sms’jes. Je kunt dan ook gewoon kiezen voor een bundel met jouw gewenste hoeveelheid internet (MB’s) en de kleinste hoeveelheid belminuten en sms’jes. 

Bij prepaid kan een traditionele prepaid simkaart natuurlijk ook gewoon een internet simkaart zijn: zolang je je tegoed alleen voor data gebruikt, betaal je ook niet voor bellen en sms’jes.