Waarom voor een sim only met onbeperkt internet kiezen?

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Het internet wordt steeds meer gebruikt voor allerlei zaken. Doordat men vaker het internet gebruikt, worden abonnementen ook groter. Waar men voorheen een abonnement met 1 GB tot 3 GB data per maand al vrij veel vond, is dat nu gewoon een normaal abonnement (sterker nog, velen hebben juist meer data). Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat sim only’s met onbeperkt internet toenemen in populariteit. Waarom zou je eigenlijk voor een dergelijk abonnement kiezen? Lees het nu in dit artikel!

De voordelen van een sim only met onbeperkt internet

Hieronder lees je wat de voordelen van een sim only abonnement met onbeperkt internet zijn:

  • Geen zorgen dat je over je bundel heen gaat
  • Altijd en overal internetten 
  • Altijd bereikbaar zijn
  • Het internet in sim only abonnementen is tegenwoordig altijd snel, waardoor je snel onbeperkt internet hebt
  • Onbeperkt YouTube filmpjes kijken, Netflixen en muziek streamen

Al met al dus voldoende reden om voor een sim only onbeperkt internet abonnement te kiezen! Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen een abonnement met onbeperkt internet afsluiten. Er is steeds meer behoefte aan internet, waardoor het een logische ontwikkeling is. 

Providers die onbeperkt internet aanbieden

Niet alle sim only providers bieden ook onbeperkt internet aan. Naast de aanbieders met een eigen netwerk (T-Mobile, Vodafone en KPN), bieden Tele2 en Budget Mobiel sim only met onbeperkt internet aan.

De voordeligste provider voor onbeperkt internet is Budget Mobiel. Deze provider biedt onbeperkt data én onbeperkt bellen & sms’en aan voor 20 euro per maand. Dat maakt het de goedkoopste aanbieder voor onbeperkt internet.

Is onbeperkt internet geschikt voor mij?

Het is vooral aangeraden om voor onbeperkt internet te kiezen wanneer je een grootverbruik bent. Je gebruikt je telefoon om te internetten, whatsappen, filmpjes te kijken, je mails te checken, en meer. Dit doe je niet één keer in de week, maar (bijna) dagelijks. Niet alleen thuis, maar ook buitenshuis. In deze gevallen is het verstandig om voor onbeperkt internet te kiezen, zodat je niet meer aan limieten van je bundel hoeft te denken. 

Ben je kleinverbruiker en zit je eigenlijk niet zoveel op het internet, of maak je vooral gebruik van WiFi, dan is het meestal niet nodig om voor onbeperkt internet te kiezen.

Of onbeperkt internet voor jou geschikt is, hangt dus af van hoe je jouw telefoon gebruikt. 

Sim only of telefoon abonnement met onbeperkt internet?

Naast sim only’s zijn er ook telefoonabonnementen die onbeperkt internet bevatten. Je ontvangt dan zowel een bundel als een nieuwe telefoon. Met sim only ontvang je alleen een bundel/abonnement en geen telefoon.

Het meest populaire abonnement van de twee is sim only. Dat komt doordat sim only veel goedkoper en voordeliger is. Telefoon abonnementen zijn vaak prijzig en daardoor voor de meesten minder interessant dan een sim only abonnement. Bovendien zijn toestellen tegenwoordig goed genoeg om langer dan één of twee jaar mee te kunnen. Het is in de meeste gevallen dus niet nodig om iedere keer bij het afsluiten van een nieuw abonnement ook voor een nieuw toestel te kiezen.