Waar kan je dartpijlen kopen?

Dartpijlen kopen

Waar kan je dartpijlen kopen?

Volgens de meest recente cijfers van de Nederlandse dartbond zijn er momenteel 32 duizend mensen lid van deze bond. Dit betekent dat maar liefst 32 duizend mensen in Nederland deze sport beoefenen bij een vereniging. De ervaring leert echter dat er ook nog gigantisch veel Nederlanders deze sport puur als hobby uitoefenen, bijvoorbeeld op zolder of in de garage.

Deze cijfers laten zien dat het darten erg populair is in Nederland. Dat is in de eerste plaats uiteraard te danken aan de Nederlandse succesverhalen in het darten. Raymond van Barneveld, Jelle Klaassen en Michael van Gerwen hebben vele succes behaald in de dartwereld. Deze darters, en dan met name Michael van Gerwen, zijn pure voorbeelden voor de jeugd.

De 32 duizend mensen die de sport bij een vereniging uitoefenen, moeten wel de beschikking hebben over de juiste dartpijlen. Maar, het is ook belangrijk om voor jezelf af te vragen: waar ga ik mijn dartpijlen kopen? Op dit moment heb je eigenlijk de keus uit twee mogelijkheden: je koopt je dartpijlen in een dartshop of je koopt je dartpijlen in een online webshop.

Dartshop

Anno 2017 bestaan ze nog steeds; dartshops die de dartpijlen gewoon in hun vitrinekasten hebben liggen. Het grote voordeel van een dergelijke winkel is dat je de dartpijlen aan kan raken. Je kan bijvoorbeeld de grip voelen en in de meeste dartshops kan je ook even proef gooien met de dartpijlen. Dankzij deze mogelijkheden weet je zeker dat de dartpijlen naar wens zijn. Een nadeel van dergelijke dartshops is wel dat je, over het algemeen, meer betaald voor dartpijlen ten opzichte van een online webshop.

Online webshop

Een online webshop heeft als voordeel dat het geen winkel heeft. Dit scheelt veel geld; het is namelijk niet nodig om een pand te kopen of te huren. Mede daardoor liggen de prijzen, over het algemeen, lager in een online webshop. De kans op een miskoop is echter groter als je dartpijlen bij een online webshop koopt. Je kan de dartpijlen namelijk niet van te voren voelen; de aankoop is daarom eigenlijk een kleine gok.

Het kopen van dartpijlen in een online webshop is echter wel goedkoper en gemakkelijker. Die voordelen wegen vaker op tegen het nadeel; mede daarom zijn de online dartshops zo populair tegenwoordig!