Printen met een Ultimaker printer

3d printer kopen

Als gekeken wordt naar de voordelen van Ultimaker, dan gaat het vaak over allerlei zaken. De kwaliteit van de prints wordt echter niet vaak genoemd. Dit is opvallend want die kwaliteit is vaak juist flink hoog. Dat komt bijvoorbeeld door de manier waarop ermee te werken is. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld al zo dat de printers met verschillende soorten filament kunnen werken. Daardoor is de mogelijkheid om heel specifiek te werken een flink stuk groter dan bij heel veel andere modellen. Dit is echter lang niet het enige belangrijke voordeel van deze printers.

Filamenten die in de printer passen
Het voordeel van Ultimaker is dat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van filament. Alle soorten plastic die bijvoorbeeld worden aangeboden, kunnen in deze printers worden gebruikt. Denk dan aan de bekende soorten ABS en PLA. Dit zijn niet voor niets de populaire materialen. Er zijn allerlei voordelen op het gebied van stevigheid en flexibiliteit die van toepassing zijn op deze materialen. Alleen al om die reden zijn ze populair. Wie echter meer gericht aan een idee wil werken, heeft misschien wel iets heel anders nodig. Daarom kan er nog veel meer mee worden gedaan.

De minder bekende soorten filament
Dat een 3D printer van Ultimaker goed werkt met PLA en ABS is aantrekkelijk, maar niet onderscheidend. Het is juist zo dat de printers ook met andere soorten filament goed werken. Dit maakt ze alleen maar aantrekkelijker. Denk dan bijvoorbeeld aan de sterkere vorm van PLA, die nog steviger is dan de gewone. Denk ook aan materialen zoals PVA en PC. Doordat al deze materialen te gebruiken zijn, is er eigenlijk alles mee te doen. Elk ontwerp en elk idee kan tot uiting worden gebracht. Dat maakt het juist ook zo breed toepasbaar voor alle doelgroepen.

Elk ontwerp kunnen maken
Het voordeel van de Ultimaker is natuurlijk voor iedereen duidelijk. Door de flexibiliteit en diversiteit is het mogelijk om werkelijk elk ontwerp te maken. Dat gaat nog vele malen verder dan dat je misschien op dit moment in gedachte hebt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om prints te maken met nylon. Daardoor zijn er dus ook allerlei industrie├źn die op deze manier met productie om kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan kleding. Dit maakt het alleen maar aantrekkelijk om alle mogelijkheden eens goed te verkennen en er je voordeel mee te doen. Dit maakt het alleen maar leuker.

 

Geplaatst onder