Patience

patience

Het spel patience behoort tot de een van de bekendste kaartspellen die er maar bestaan. Het spel patience kon je online spelen vanaf je computer. Het spel was ook één van de spelletjes die je gratis kon spelen vanuit je computer. Het spelen van het spel deed je toen zonder enige benul van wat de spelregels hiervan zijn. Dat is zonde want het spel kan best wel leuk zijn als je hier meer van weet. Je zult vervolgens het spel ook meer interessanter gaan vinden. Hieronder lees je er meer over.

Maar wat is het?

Het spel is een kaartspel dat in je eentje speelt. In Verenigde Staten noemen ze ook wel eens solitaire. De Franse naam patience betekent geduld, dit omdat je tijdens het spelen het wel moet hebben. Het doel van het spel is dat je de verschillende kaarten in oplopende volgorde bovenop elkaar legt, waardoor je een reeks maakt van alle waarden die een speelkaart kan hebben. Maar echter hangt dit af hoe je de kaarten heb geschud en of dit wel of niet mogelijk is. De volgorde bepaalt doordat de laatste kaarten van een reeks aflopend moet zijn. Wil je gratis patience spelen? Klik op deze link: https://gratispatience.net/spelen/

Verloop 

Het spel begin je door een spel kaarten door elkaar te schudden. Vervolgens verdeel je de kaarten over zeven kolommen. Op de computer wordt dit automatisch gedaan. Per kolom komen er drie kaarten bij te liggen. De overige 24 kaarten worden links naast de kolommen neergelegd. Bovendien heb je voor de zeven kolommen een ruimte voor vier lege plekken. Deze stapel kunnen alleen gevormd worden door kaarten van dezelfde kleur, dus alleen rode kaarten en alleen zwarte kaarten op zwarte kaarten. Hierbij maakt het niet uit welk van de soort kaarten het is. Ze mogen harten en ruiten op elkaar gelegd worden en shoppen en klavers ook, omdat die beide dezelfde kleur hebben. Op de computer wordt dit overigens anders gedaan als bij de live versie. De bekende variatie hiervan is Spider Patience, wat ook de inspiratiebron is voor de computer uitvoering van het spel. Het spel vind je tegenwoordig overal terug op het internet.