Op het internet eenvoudig autoverzekeringen vergelijken

Op het internet is het eenvoudig om meerdere autoverzekeringen te vergelijken. Je moet alleen de juiste vergelijker hiervoor gebruiken. Op autoverzekering.nl vind je deze vergelijker. Er zijn maar liefst 28 verschillende autoverzekeraars toegevoegd. Binnen enkele minuten vergelijk je deze allemaal met elkaar en staan de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor jou en jouw auto op je beeldscherm.

Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk

Wanneer je een auto wilt verzekeren en hiervoor een autoverzekeraar benaderd, dan vraagt deze altijd naar een reeks persoonlijke gegevens. De verzekeraar wilt bijvoorbeeld weten hoe oud je bent, in welke woonplaats je woont, hoeveel schadevrije jaren je hebt en wat voor een soort auto je rijdt. Je gegevens worden ook nog gecontroleerd aan de hand van een bepaald opgezet systeem. Staat in dit systeem vermeld dat je wanbetaler bent, onrechtmatig schade hebt geclaimd of een strafblad hebt, dan kan het wel eens zijn dat de verzekeraar jou als verzekeringnemer weigert. Ben je schoon van strafbare feiten dan kijkt de autoverzekeraar naar je overige gegevens om de hoogte van je premie te bepalen. Daarom is de premie voor een autoverzekering voor iedereen anders.

Hoe wordt de hoogte van de autoverzekeringspremie bepaald?

Wanneer je in een drukke stad woont waar veel auto inbraken of vernielingen plaatsvinden, dan betaal je meer premie dan wanneer je in een rustig dorpje woont waar nooit wat gebeurd en het verkeer rustig is. Ook wanneer je een beginnend bestuurder bent zonder schadevrije jaren of net 18 jaar, is je premie hoger dan wanneer je 30 bent en al veel rijervaring opgedaan hebt. Dit soort factoren noemt met risicofactoren. Hoe meer risico er is op een ongeluk, hoe hoger de premie die je dient te betalen. Omdat verschillende autoverzekeraars ook nog eens verschillende voorwaarden hanteren kan het zijn dat voor jou een Hema autoverzekering de beste en het goedkoopste is, terwijl jouw buurvrouw voordeliger uitkomt bij FBTO bijvoorbeeld.

Doe na enkele jaren weer een vergelijking op het internet

Heb je enkele jaren geleden jouw huidige autoverzekering afgesloten? Dan is het nu tijd om opnieuw een vergelijking te doen. Je bent wat ouder geworden, je auto ook, of je hebt inmiddels een andere wagen gekocht. Misschien ben je verhuisd en hopelijk heb je alweer meer schadevrije jaren opgebouwd. Het kan zijn dat onder deze veranderende factoren Hema niet meer het goedkoopste is maar je beter af bent bij bijvoorbeeld Ditzo. In de meeste gevallen geldt dat vergelijken en overstappen loont.