Nieuwe telefoon kopen? Let hier op

Ben je toe aan een nieuwe telefoon? Dan heb je opzich geen gemakkelijke keuze tegenwoordig. Ik stond laatst bij de Mediamarkt en werd gebombardeerd met keuzes. Alle telefoons die ik in mijn handen had leken op elkaar. Ik ben uiteindelijk voor deze refurbished iPhone 8 gegaan, vooral vanwege de prijs. Echter kan ik me voorstellen dat je eerst wat hulp wilt bij het uitkiezen van een nieuwe telefoon. Daar help ik je dan ook graag mee. In deze blog leg ik je uit waar ik op heb gelet bij het kopen van een nieuwe smartphone. Dit ging om drie factoren, prijs, geheugen en batterijduur.

De prijs van een nieuwe smartphone

Als je even niet oplet heb je bij het uitkiezen van een nieuwe smartphone zo een telefoon van 800 – 1000 euro uitgekozen. Dat is opzich geen probleem, echter het is wel zo dat deze telefoon misschien veelste veel functies heeft die jij niet wilt. Om tot een goede keuze te komen in het budget segment, wanneer je net even wat minder wilt uitgeven, is door het opstellen van een keuzelijstje. Smartphones zijn tegenwoordig namelijk net supercomputers, wanneer je een telefoon alleen gebruikt om te bellen is dit helemaal niet nodig en zit je vaak met allerlei functionaliteiten die je helemaal niet nodig hebt.

Het geheugen van een smartphone

Naast de prijs van een smartphone vond ik ook het geheugen belangrijk. Wanneer je veel foto’s maakt of veel muziek luistert op je telefoon dan is het belangrijk om veel geheugen te hebben. Telefoons hebben tegenwoordig steeds minder opties om het geheugen uit te breiden en daarnaast staan steeds meer apps op het interne geheugen van een telefoon. Daarom is het van groot belang om een telefoon te kopen met voldoende interne opslag. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat je uiteindelijk met een telefoon zit die niet voldoende opslag heeft. Kijk bijvoorbeeld even op je huidige smartphone hoe vol deze zit en hoeveel ruimte je nog mist. Op die manier kun je heel goed bepalen hoeveel ruimte je nog extra wilt/nodig hebt.

De batterij van een telefoon

Hoewel deze factor steeds minder belangrijk wordt is een goede batterij nog steeds van belang. De reden dat een goede batterij met veel accuduur steeds minder belangrijk is, is omdat snelladen tegenwoordig steeds normaler wordt. Hiermee kun je binnen een half uur je telefoon opladen tot wel 80%. Logischerwijs wordt een grote batterij/accu hierdoor minder belangrijk. Het gaat er eerder om waar jij je telefoon voor gebruikt. Game je vaak? Dan is een grote batterij wel handig.

Succes

Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken van een nieuwe telefoon en ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog. Succes!