Narrowcasting in 2020 met deze bizarre tijden enorm populair

Deze crisistijd, met lockdowns en veel thuisblijven vanwege corona, leidt tot veel technische veranderingen zoals een groeiende populariteit van videobellen en narrowcasting.

Steeds meer mensen kiezen, noodgedwongen, voor digitale en audiovisuele oplossingen om te communiceren met anderen. Met name narrowcasten, ook bekend onder de term ‘digital signage’, is aan een flinke opmars bezig in Nederland. Bij deze vorm van communicatie wordt informatie doorgegeven via digitale schermen in openbare gebouwen of bedrijfsruimtes.

Narrowcasting is een unieke manier om op een slimme manier intern en extern een boodschap over te dragen, reclame te maken of mensen te informeren. Welke voordelen heeft narrowcaten eigenlijk voor onder meer bedrijven, openbare instellingen en overheidsinstanties?

Geld en tijd besparen


Een van de allergrootste meerwaarden van narrowcasting oplossingen is dat je hiermee als ondernemer, winkeleigenaar of beleidsmaker geld en tijd kunt uitsparen.

Door bijvoorbeeld schermen in je bedrijf op te hangen om je medewerkers te informeren, heb je minder papierwerk en vergaderingen nodig. Je kunt via het scherm belangrijke aankondigingen doen, vacature plaatsen, wijzigingen in werkwijze projecteren, et cetera.

In winkels kun je als eigenaar aanbiedingen projecteren, waardoor er bezuinigd kan worden op het maken van folders en plaatsen van advertenties. Ook kun je de schermen in wat grotere gebouwen gebruiken als bewegwijzering, waardoor je in het complete gebouw geen bordjes meer nodig hebt met routebeschrijvingen.

Verbeterde en snellere communicatie


Met name in scholen en openbare gebouwen, maar ook in winkels en bedrijven, draagt het gebruik van narrowcasting bij aan een aanzienlijk efficiëntere communicatie.

Omdat je digitaal werkt, zijn aanpassingen direct door te voeren en zichtbaar voor iedereen in een bepaalde ruimte.

In scholen kunnen roosterwijzigingen, die altijd onverwacht komen, met een paar klikken op de knop direct doorgevoerd worden en zijn dan meteen te zien voor leerlingen en docenten. In bedrijven kunnen last minute-veranderingen in opdrachten en projecten snel doorgegeven worden op schermen, die op meerdere plekken in het gebouw handen. Iedereen is zo up to date!

Meer veiligheid


Narrowcasting heeft als een van de meest gewaardeerde kenmerken de optie om gebouwen veilige te maken. In noodsituaties kunnen mensen die in het gebouw zijn razendsnel gewaarschuwd worden om zich, bijvoorbeeld vanwege een brand of een andere gevaarlijke situatie, uit de voeten te maken.

Door het versturen van een noodbericht kan voorkomen worden dat er bij calamiteiten (onnodige) paniek ontstaat. Al met al is narrowcasten dus hét communicatiemiddel van deze tijd!

Lees ook meer op: https://www.tss.nl/oplossingen/