Levensfasen & kinderfietsen

Kinderfiets

Levensfasen & kinderfietsen

Kinderen hebben tijdens elke levensfase een andere fiets nodig. Met levensfasen kun je denken aan de stap van je kind naar de peuterspeelzaal, basisschool, middelbare school en de hogeschool. In elke levensfase zal je kind behoefte hebben aan een nieuwe fiets die past bij zijn/haar persoonlijke omstandigheden en de levensfase.

Dit heeft onder andere te maken met de lengte van je kind, de afstanden die afgelegd moeten worden en de persoonlijke smaak.

Start met een loopfiets

Vanaf ongeveer twee jaar kunnen kinderen gebruik maken van een loopfiets. Dit is een goede voorbereiding op het fietsen. Kinderen krijgen door middel van een loopfiets hun evenwicht namelijk beter onder controle. Daarnaast is een loopfiets natuurlijk ook ontzettend leuk. Na de loopfiets kun je een kinderfiets nemen met zijwieltjes. Zo kan je kind omgaan met het houden van zijn/haar evenwicht.

De zijwieltjes mogen eraf

Je kind heeft een kinderfiets met zijwieltjes. Als je merkt dat je kind geen problemen meer heeft met het houden van zijn/haar evenwicht, dan mogen de zijwieltjes eraf. Natuurlijk moet je kind eerst even wennen, maar op een gegeven moment lijkt het alsof hij nooit met zijwieltjes heeft gefietst.

Tijd voor een kinderfiets

Nu je kind tussen de twee en vier jaar is, is het tijd om een goede kinderfiets te kopen. Er is veel keuze, dus bekijk ons assortiment eens op een rustig moment. Natuurlijk kiest je kind voor de mooiste fiets om thuis of op school mee te fietsen. Er is een groot assortiment aan trendy kinderfietsen. Voor iedereen zit er wel wat passends tussen.

Kwaliteit en veiligheid

Voor de gebruiker is behalve het aanschaffen van een goedkope kinderfiets, tevens kwaliteit en veiligheid van groot belang. De fietser staat namelijk bekend als een kwetsbare verkeersdeelnemer. Vanuit dat oogpunt is voor het aanschaffen van een kinderfiets extra belangrijk om op de kwaliteit en stevigheid van de fiets te letten. Is het eigenlijk wel fijn fietsen?

Kan de kinderfiets wel tegen een stootje? Daarnaast is het uiteraard ook van belang om zelf veiligheidsmaatregelen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een fietshelm. Voor een jong kind is het dragen van een van een fietshelm extra belangrijk, aangezien kinderen nog vaak speels zijn en bij een val al sneller ernstige schaafwonden kunnen oplopen.

Op www.kinderfiets.org kun je kinderfietsen vinden die aansluiten bij de verschillende levensfasen van een kind. Neem gerust alleen of samen met je kind een kijkje in ons assortiment en laat je verrassen door ons assortiment.