Is jouw bedrijf toe aan digitalisatie? Begin met deze drie stappen

Als bedrijf ontkom je niet aan digitalisatie. Klanten vinden je steeds vaker via internet en werknemers werken steeds meer vanuit huis. Als bedrijf moet je je hier goed op aanpassen. De ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op en het kan soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Welke software is goed om te gebruiken en hoe implementeer je deze in het dagelijkse werkproces? Willen jullie ook digitaliseren? Begin dan met deze drie stappen.

Contact houden via internet

Bellen via software op je laptop of PC wordt steeds meer de standaard. Het is een eenvoudige manier om collega’s altijd en overal te kunnen bereiken. Ook collega’s die vanuit huis werken kunnen op die manier goed in contact blijven met andere medewerkers en klanten. Internet bellen via Microsoft Teams is een voorbeeld van hoe dit kan. Deze software is op verschillende manieren te implementeren, dus laat je goed adviseren voordat je ermee aan de slag gaat. Zo weet je zeker dat je de oplossing kiest die het beste bij jouw onderneming past en jullie altijd bereikbaar blijven.

Digitaliseer bestanden

Voor een efficiënt werkproces is het belangrijk dat de juiste werknemers op het juiste moment toegang hebben tot bepaalde bestanden. Als jullie nu nog veel met papieren documenten werken, is de kans groot dat dit soms stroef verloopt. Bestanden digitaliseren en organiseren in een database kan dan veel tijdwinst opleveren. Daarbij hoort ook dat nieuwe bestanden nog enkel digitaal binnenkomen. Dit gedeelte van digitaliseren kost redelijk veel tijd, maar de moeite betaalt zichzelf snel terug. Het scheelt veel irritaties, documenten kunnen niet meer kwijtraken en iedereen heeft toegang tot wat hij nodig heeft. Helemaal met werknemers die niet altijd meer op kantoor werken, is dit een erg belangrijke stap om te zetten.

Werk vanuit de klant

Jouw bedrijf kan enkel bestaan door haar klanten. Vergeet tijdens het digitalisatieproces je klanten dan ook zeker niet. Bedenk welke stappen de klanttevredenheid zullen verhogen. Misschien betekent dat investeren in een nieuwe website, waardoor klanten je gemakkelijk kunnen vinden en bereiken. Misschien lanceren jullie een app, waardoor klanten meer gemak ervaren. Bedenk waar de winst voor jouw onderneming zit en begin vanuit daar.

Heb je hulp nodig bij bepaalde stappen van de digitalisatie van je bedrijf? Wees dan niet bang om een expert in te schakelen. Deze is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en helpt jouw bedrijf om zo gemakkelijk mogelijk te digitaliseren.