Hoe een bureaustoel rugklachten in stand kan houden

Wanneer je niet goed aan een werktafel of bureau kunt zitten ontwikkel je rugklachten. Deze klachten gaan vaak niet vanzelf over. Daarom kun je ze beter voorkomen dan behandelen om het op deze manier uit te drukken. De rugklachten hebben vaak te maken met de passieve manier waarop je zit. Met een goede bureaustoel ergonomie kun je dit voorkomen.

Een ergonomische bureaustoel ondersteund je rug en benen. De houding is perfect als je deze vergelijkt met elke andere (normale) stoel. De ondersteuning die je krijgt zorgt voor een actieve houding en goede ondersteuning. Je benen zitten in de juiste hoek en de onderrug wordt door druk van de stoel verder ondersteunt. Je krijgt hierdoor geen ingezakte houding en kunt veel fijner werken. Wanneer je kijkt naar de verschillen tussen een gewone bureaustoel en een goede ergonomische bureaustoel is er echter nog een verschil die niet zichtbaar is. Dat is het kunnen opstaan vanuit de stoel door de vering. Daarmee ontlast je de rug ook wanneer je wilt opstaan en weer zal zitten.

Bij onze collectie stoelen kun je alles naar je eigen lichaam instellen. Van de juiste hoogte tot de perfecte houding vanaf de rug. Het is ook belangrijk dat je hier de tijd voor neemt. Anders zal de stoel weinig meerwaarde opleveren. Op onze website vertellen wij je er meer over.

Waarom krijg je rugklachten van verkeerd zitten.

Als je niet in de juiste houding achter je bureau zit komt er meer druk op de onderrug. Dit gaat gedurende een periode goed. Maar de kans is groot dat je uiteindelijk rugklachten krijgt van de verkeerde houding. Ook als je goed ondersteund op een normale bureaustoel zit kan dit zo zijn. Het is daarom verstandig eenmalig te investeren in een goede bureaustoel.

– Je verlaagt de druk op de onderrug door een goede zithouding.
– Je rug krijgt ondersteuning vanuit de bureaustoel.

Hoe herken ik een ergonomische bureaustoel?

Onze stoelen hebben een keurmerk. Maar je herkent ze ook aan de vormgeving die afwijkt van andere stoelen die niet voldoen aan richtlijnen. Wij geven je graag een persoonlijk advies of kijk via onze website over de mogelijkheden en stoelen die er zijn.