Een internet splitter of switch?

Momenteel leven we in een digitale tijdperk en maken we steeds meer gebruik van internet. Het is dus logisch dat de vraag steeds vaker wordt gesteld. Hoe kan ik met meerdere apparaten tegelijk internet gebruiken? Is het handig om een internet splitter of HDMI switch te gebruiken. Wat is het verschil tussen deze twee hulpmiddelen? In de volgende tekst lees je hier meer over.

Voor het geval je niet weet wat het verschil is tussen een Internet splitter en HDMI switches:
Een Internet splitter is bedoeld voor een telefoonlijn. De splitter internet scheidt telefoongesprekken van internetverbinding. Zo kun je makkelijk gebruik maken van beide diensten.

Waarom een splitter?
Mensen die niet veel gebruik maken van internet, maar wel veel telefoneren, via een gewone telefoonlijn, gebruiken vaak een splitter internet. Gebruik je beiden? Ook dan is het handig om een Internet splitter aan te schaffen.

Waarom een switch?
Als je veel gebruik maakt van het internet en met meerdere apparaten tegelijk, dan is het misschien beter om HDMI switches aan te schaffen. Deze werken vaak beter dan een splitter internet, omdat deze de mogelijkheid biedt om meerdere kabels aan te sluiten, dus je hebt meer internetpoorten. Het scheelt je heel veel snelheid als je deze aanschaft. Elk apparaat die je aan gaat sluiten heeft dus een eigen internetpoort.

Er zijn verschillende soorten als het gaat om de snelheid en het aantal poorten.
Vraag jezelf af waarom je meerdere poorten nodig hebt. De volgende vraag die je jezelf dient te stellen is waarvoor je meerdere/zoveel internetpoorten nodig hebt. Ook is het op een gegeven moment belangrijk, dat je een berekening maakt van de snelheid die je gaat gebruiken.
Bereken hoeveel MB per seconde je nodig hebt. Dit kan een hele berekening zijn, als je veel poorten nodig hebt, maar aan de hand van deze berekening kun je wel bepalen hoeveel je er daadwerkelijk nodig hebt.

Daarnaast is het belangrijk te bedenken of je de switch bijvoorbeeld gewoon voor in je huis gaat gebruiken of op je kantoor of in je bedrijf. Dit zijn allemaal belangrijke factoren die een rol spelen bij het maken van de juiste keuze voor wat betreft een HDMI switch. Maak je keuze aan de hand van het juiste gebruiksdoel. Niet dat je één aanschaft, waarvan er steeds vele poorten ongebruikt blijven. Ze bestaan al vanaf vijf poorten, maar ook van meer dan twintig poorten. Dus schaf niet zomaar een HDMI switch aan.