De voordelen van het laten repareren van Apple producten door een extern bedrijf

Apple producten hebben de reputatie gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en goed gebouwd te zijn. Reparaties zijn echter onvermijdelijk. Of je nu per ongeluk jouw telefoon hebt laten vallen of de batterij van jouw MacBook niet meer werkt, het laten repareren van jouw Apple product door een extern bedrijf kan verschillende voordelen bieden.

Lagere kosten

Apple producten zijn berucht om hun hoge prijskaartjes. Als het tijd is om ze te repareren, kan de keuze voor een externe reparatieservice veel voordeliger zijn dan rechtstreeks via Apple. Hoewel er voor bepaalde diensten (zoals diagnostische tests) kosten in rekening kunnen worden gebracht, kost het vaak minder om je apparaat naar een extern bedrijf te brengen dan om een nieuwe te kopen. Vooral als je een ouder model hebt dat misschien niet meer in de winkel verkrijgbaar is.

Snellere service

Wanneer je jouw apparaat naar een extern reparatiebedrijf brengt, verloopt het proces meestal veel sneller dan wanneer je het via Apple zelf had laten repareren. Dat komt doordat onafhankelijke bedrijven over het algemeen kleiner en flexibeler zijn als het gaat om reparaties en het snel weer aan de praat krijgen van klanten. Ook hebben ze vaak toegang tot onderdelen die Apple niet in zijn winkels of online heeft, zodat ze oudere modellen gemakkelijker kunnen repareren. En omdat ze geen deel uitmaken van een groot bedrijf, zijn ze vaak beter in staat om persoonlijke service te bieden die beter aansluit bij de behoeften van de klant.

Meer mogelijkheden

Als je jouw apparaat naar een externe reparatiewerkplaats brengt, heb je toegang tot meer opties dan alleen het aanbod van Apple. Veel onafhankelijke winkels zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten Apple reparatie (zoals gebarsten schermen of waterschade), terwijl andere garanties of aanvullende diensten bieden (zoals gegevensherstel). Dus als je iets specifieks aan je apparaat wil laten doen, is de kans groot dat er een reparatiewerkplaats is die je kan helpen en dat tegen lagere kosten dan wanneer je rechtstreeks met Apple in zee gaat.
Wil je graag jouw Apple product laten repareren? Klik hier!