De voordelen van een Minecraft hosting

De voordelen van een Minecraft hosting

Speel je veel videogames? Dan is het hebben van jou eigen minecraft hosting de beste oplossing. Servers spelen een integraal onderdeel in online gamen. Veel van deze games maken verbinding met een centrale server die de communicatie tussen externe spelers bevordert, waardoor gamen over lange afstanden mogelijk wordt. Een van de meest populaire online spellen die optimaal kunnen profiteren van het draaien van een server is Minecraft. Minecraft hosting heeft nog meer voordelen.

1. Ongelimiteerd spelen
Bij Minecraft gaat het erom een wereld vol creativiteit te bouwen – voor exploratie en zelfs om te overleven. Het delen van die wereld met anderen is een belangrijk onderdeel van het spel en je kunt je ge-virtualiseerde server gebruiken om dat te bereiken. Als je echter een Minecraft-wereld op je server maakt, kun je ongelimiteerd spelen en al je vrienden uitnodigen om met je te spelen.

2. Jouw spel, jouw regels
Omdat je de server uitvoert, voer jij het spel uit. Je mag de regels van de wereld kiezen en deze naar hartenlust ontwerpen. Dit is een plaats waar jij de enige beheerder bent.

3. Laat de gemeenschap groeien
Terwijl je je Minecraft-wereld bouwt, krijg je waarschijnlijk vrienden, fans en nieuwsgierige, anonieme spelers die deelnemen aan jouw avontuur. Vanaf jouw server kun je een persoonlijke community bouwen of kun je vooraf ingestelde community’s bedienen en hen helpen groeien. Je kunt een nieuwe wereld creëren, online beelden ervan delen en nieuwe vrienden uitnodigen, waardoor je spelersbestand groeit.

4. Installeer alle mods
Wanneer je Minecraft op jouw server uitvoert, bepaal jij welke mods je wilt installeren. Met een overvloed aan mods beschikbaar, kunt je een volledige omgeving instellen waar je ze kunt testen en implementeren zoals je wilt. Deze aanpassingen zullen de manier veranderen waarop de game oorspronkelijk is geprogrammeerd, en jouw server laten uitvoeren met nieuwe functies die oorspronkelijk niet waren geïmplementeerd. Mods die je gebruikt, kunnen het uiterlijk van bepaalde gameplay-elementen wijzigen, een betere beheerinterface bieden en nieuwe objecten maken.

5. Serverbeheer voor kinderen
Alle leeftijden genieten van Minecraft. Het kan fungeren als een legitieme poort om kinderen te leren hoe ze een serverbeheerder moeten zijn. De game leert kinderen basis Linux-beheer, server-setup en die basis stappen die nodig zijn om een Minecraft-server aan te passen. Met een virtuele, persoonlijke server met Minecraft kunnen ouders de serveractiviteit van hun kinderen controleren, beperken met wie ze spelen en ervoor zorgen dat ze in een veilige omgeving met meerdere spelers spelen.

6. Server is altijd beschikbaar voor jou
Serverbeschikbaarheid is een veel voorkomend probleem voor de meeste lokaal gehoste servers. Gelukkig, wanneer je jouw eigen server host, zal deze beschikbaar zijn wanneer je het nodig hebt.

7. Bescherm jouw bouw als geen ander
Weet je nog de tijd dat je iets episch bouwde dat je bijna een maand nodig had? Weet je nog toen het allemaal verdween, omdat de server voor een nieuwe wereld koos? Hurts toch? Heb er geen last meer van! Op je eigen server kun je back-ups instellen en je wereld voor altijd redden!

Geef toe, Minecraft is een spel dat het best online met vrienden wordt gespeeld. Maar spelen op de server van een vreemde is soms riskant en frustrerend. Hier hebben we 7 redenen vermeld waarom je jouw eigen Minecraft hosting zou moeten hosten. Een van de providers van Minecraft hosting is koopjeserver.nl.