De beste tips voor het opladen van je telefoon!

Het opladen van je telefoon, het blijft een dingetje. Het is natuurlijk erg frustrerend als je nog een lange dag te gaan hebt, en je telefoon het bijna begeeft. Of herken je dat moment dat je telefoon op zo’n punt is, dat deze na 2 uurtjes al op de helft van de batterij is? Dit is natuurlijk erg vervelend waardoor je dit wilt voorkomen. Het goed zorgen voor je batterij is hierbij van essentieel belang. In deze tekst lees je meer over het opladen van je telefoon en hoe je dit op de juiste manier moet doen. 

Kies altijd de originele adapter

Wanneer jij je telefoon gaat opladen, is het enorm belangrijk dat je dit altijd met de originele oplader doet. Wanneer je een andere oplader gebruikt, kan het zijn dat deze een andere spanning en laadsnelheid afgeeft. Hierdoor gaat de conditie van je batterij achteruit waardoor deze op ten duur sneller leeg zal gaan. Buiten het feit dat het slecht is voor je batterij, is het ook nog is gevaarlijk. Doordat er namelijk een andere volt wordt afgegeven kan dit ook brandgevoelig zijn in sommige situaties. Hierbij is het dus niet alleen belangrijk om een originele adapter te gebruiken., maar ook dien je de originele kabel te gebruiken. Hierdoor voorkom je elektrische storingsinvloeden van buitenaf. Op deze manier zal je telefoon het snelst opladen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn telefoon zo snel mogelijk oplaadt?

Je kent het vast wel, je telefoon zit op 20% in de lader maar je moet zo weg. Dit is natuurlijk erg vervelend waardoor je je telefoon zo snel mogelijk vol wilt hebben. Om dit resultaat te krijgen kun je een aantal dingen doen die het oplaadt proces kunnen versnellen. Zo kan het erg effectief zijn om je telefoon in vliegtuigstand te zetten. Hierdoor verbruikt je telefoon minder energie doordat deze niet is verbonden met het netwerk. Ook is het niet aan te raden om je telefoon te gebruiken wanneer deze in de lader zit. Dit vertraagd namelijk het opladen en is daarnaast ook niet goed voor je batterij. Wanneer jij je telefoon echt op optimale snelheid wilt opladen dien je deze uit te zetten tijdens het opladen. Zo kun je in korte tijd je telefoon opladen. Tegenwoordig kun je ook gebruik maken van een draadloze oplader. Hierdoor kun je onafhankelijk van waar je bent je telefoon opladen.