De batterij van de Samsung Galaxy S5 mini      

De batterij van de Samsung Galaxy S5 mini      

De Samsung S5 mini is de kleinere versie van de S5 smartphone van Samsung. Het is een midrange toestel welke net zo vol zit als ieder andere toestel van Samsung. Het is alleen wat kleiner dan de grote broer. Er zijn jammer genoeg wel wat problemen naar voren gekomen bij gebruikers welke het toestel veel gebruiken. We willen vooral het batterij Samsung Galaxy S5 mini probleem aankaarten in dit artikel. De batterij of accu Samsung Galaxy S5 mini kan soms problemen geven. Voor ieder probleem is er echter ook een oplossing.

De levensduur van de batterij Samsung Galaxy S5 mini

Verschillende gebruikers zijn niet blij met de levensduur van de accu of de batterij van het toestel. Soms is het opeens over en doet niets het meer. Ook is het zo, dat soms het lange opladen geen lang gebruik verzekerd. Het is natuurlijk niet prettig. Wat heb je immers aan een toestel zonder dat het vol is.

Enkele problemen van een slechte accu

De problemen kunnen komen door een verkeerde modus gebruik. Gebruik niet altijd de gps, 3G, Bluetooth of Wifi. Schakel ook eens over op de GSM only optie van de telefoon. Het zal zorgen voor een langere levensduur van de batterij. Het is prettig om hiervoor te kiezen. Je zal versteld staan van wat er allemaal mogelijk is.

Het is ook niet nodig om wifi of bluetooth continu aan te hebben. Het eet wel je batterij op, maar je gebruik het eigenlijk niet. Beter om het dan gewoon uit te laten staan. Toch? Hetzelfde geldt voor de camera, de gps-functie en andere opties. Zet ze uit wanneer je ze niet gebruikt. Het helpt je batterij. Ook de helderheid wat lager zetten is een slimme optie.

Is de telefoon nog up to date?

Kijk of je de laatste versie van het besturingssysteem op je toestel hebt. Het zal ervoor zorgen, dat alles netjes met elkaar werkt en communiceert. Wel zo prettig. Het helpt ook om je batterij beter te gebruiken. Gebruik ook geen actieve wallpaper welke nooit uit gaat.

Maak de contacten van de accu schoon

Het is goed om de polen van de batterij schoon te maken. Wanneer je dit hebt gedaan dan zal het opladen en werken beter gaan. Het Is ook mogelijk om de batterij Samsung Galaxy S5 mini te vervangen. Het zorgt voor een goede oplossing.