Bereid je voor op het gebruiken van vergelijkingssites zorgverzekeraars

Zorgverzekering vergelijken 2018

 

Vergelijkingssites helpen je op weg

Het kiezen van een  zorgverzekeraar is niet eenvoudig. Vergelijkingssites kunnen je daar heel erg bij helpen. Het hele aanbod wordt op een rij gezet en via handige filters heb je de mogelijkheid om het bij jou passende aanbod op het scherm te krijgen.

Basispakket en verder?

Toch is het goed om na te denken wat je belangrijk vindt en tot welk soort zorg je toegang wilt hebben. Het basis pakket ligt vast, hoewel verzekeringsmaatschappijen het voor elkaar krijgen om ook hier een enorme waaier aan varianten voor aan te bieden. De aanvullende zorg is er in zoveel soorten en smaken dat het goed is om voor de start van de zoektocht op de vergelijkingssites voor jezelf na te gaan wat je belangrijk vindt, wat minder en wat helemaal niet.

Wat wel en niet in je pakket?

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je bijvoorbeeld tandzorg wel of niet in je pakket. Op de vergelijkingssites kun je makkelijk de zorgverzekeringen met een soort van dekking voor tandheelkundige zorg vinden.  Er zijn veel varianten als het gaat om wat er gedekt wordt en voor welk maximum bedrag en onder welke voorwaarde’s. Vaak zijn de duurdere behandelingen helemaal niet gedekt en zijn die alleen toegankelijk voor de mensen met een gevulde beurs.

Fanatieke sporters zullen graag extra fysiotherapie in hun pakket willen, anderen vanwege een niet helemaal perfect gebit dekking voor beugels etc… Houd er overigens rekening mee dat sommige zorgverzekeringen aan medische acceptatie doen en op basis van je feitelijke gezondheidssituatie mogelijk bepaalde dekking uitsluiten.

informatie en ervaringen uit kennissen- en vriendenkring

Ook met vergelijkingssites blijft het lastig om een passende zorgverzekering af te sluiten. Zo ook kan het lastig zijn om zorgverzekeringen 2018 te vergelijken. Het aantal varianten en de onzekerheid over de behoefte aan medische zorg in het te verzekeren jaar zijn groot. Je oor te luister leggen in je kennissen- en vriendenkring kan een goede aanvulling zijn op de informatie en adviezen van de vergelijkingssites.