Anoniem surfen op je werk met VPN

vpn

Er zijn twee redenen waarom je anoniem wilt surfen op je werk. Misschien wil je content bekijken zonder dat de IT-afdeling mee kan kijken, of misschien is het vanuit veiligheidsredenen belangrijk dat niemand jouw internet- en e-mailverkeer kan onderscheppen.

Anderen kunnen bepaalde content niet bekijken omdat bedrijven dit niet toestaan. Je krijgt dan een blokkade te zien als je een bepaalde website wilt bezoeken. Sommige bedrijven laten al hun internetverkeer standaard via een VPN-verbinding lopen. Is dat bij jou op het werk nog niet het geval? Dan zijn dit je mogelijkheden, als je anoniem wilt internetten op je werk met een VPN.

Zelf een VPN-verbinding instellen

Het is helemaal niet moeilijk zelf een VPN-verbinding in te stellen. Als je computer het toestaat kun je zelf een programma of app installeren van jouw provider. Sommige computers staan dit echter niet toe aan werknemers, omdat de beheerder dit moet doen.

Als dat het geval is kun je er ook voor kiezen een VPN-abonnement af te sluiten en deze te gebruiken op je telefoon of tablet. Je kunt dan gewoon allerlei content bekijken via de wifi-verbinding op je werk, zonder dat iemand ziet wat jij doet of je blokkades te zien krijgt.

In beide gevallen dien je eerst een abonnement af te sluiten bij een provider, waarna je software kunt downloaden en installeren. De meeste grote VPN-aanbieders bieden hun klanten software aan waarmee ze hun VPN aan en uit kunnen zetten binnen een handomdraai. Een bijkomend voordeel van een VPN op je telefoon of tablet is dat je voortaan ook op onbeveiligde netwerken goed beschermd bent tegen hackers.

VPN zakelijk gebruiken

Als je op zoek bent naar een VPN voor jouw bedrijf kun je ook een zakelijk abonnement afsluiten. Sommige VPN-providers bieden je die optie, bijvoorbeeld NordVPN of VyprVPN. Je sluit dan een abonnement af voor een bepaald aantal gebruikers, waarbinnen je goed met elkaar kunt samenwerken. Heb je behoefte aan een VPN op je werkplek maar kun je dit niet zelf realiseren? Overleg dan eens met je IT-afdeling over de mogelijkheden. Een abonnement voor één gebruiker kost slechts enkele euro’s per maand.