4 voordelen van integratie van webshop- en kassa software

4 voordelen van integratie van webshop- en kassa software

Voor veel ondernemers is het aantrekkelijk om naast een fysieke winkel ook een webshop te openen. Met een webshop kun je namelijk een enorm groot publiek bereiken. Daarnaast is een eigen webshop beginnen laagdrempelig en goedkoop. Met de juiste webshop software kun je in korte tijd een webshop maken.

Als jouw webshop eenmaal geopend is kun je profiteren van verschillende voordelen van software integratie. Door je webshop software te koppelen aan je kassasysteem worden veel processen geautomatiseerd. Daardoor vermijd je het maken van fouten en bespaar je een hoop tijd. In dit artikel vertellen wij jou de 4 grootste voordelen van software integratie.

1. Voorraad altijd op orde

Een webshop beginnen naast je fysieke winkel betekent dat jij jouw voorraden goed op orde moet hebben. Het laatste wat jij wil is dat je een klant ‘nee’ moet verkopen. Gelukkig hoeft dat ook niet, mits jij jouw kassasysteem en webshop software goed op elkaar hebt afgestemd.

Dankzij de koppeling tussen beide systemen wordt de voorraad automatisch bijgewerkt. Wordt er een product verkocht in jouw webshop, dan zal deze ook worden verwijderd uit de voorraad van jouw fysieke winkel. Zo weet jij precies hoeveel producten je nog op voorraad hebt en voorkom je nare situaties waarin je een klant moet teleurstellen. Iedereen weet: een vrolijke klant, is een tevreden klant.

2. Één duidelijk overzicht

Voordeel twee uit zich in een duidelijk inzicht in alle gegevens. Het is voor iedereen fijn om een goed overzicht te hebben van de stand van zaken binnen zijn of haar onderneming. Door je webshop te koppelen aan je kassa software, worden er duidelijke en overzichtelijke rapportages gemaakt. Daarnaast staan alle gegevens in één centraal systeem in plaats van twee systemen. Daardoor is het makkelijker om een goed inzicht te creëren in de stand van zaken. De kans dat je gegevens over het hoofd ziet of fouten maakt, wordt hierdoor kleiner.

3. Snelle en veilige betaling in je webshop dankzij kassa software

Het derde voordeel van het koppelen van je webshop software aan je kassasysteem is dat jouw klanten verzekerd zijn van een veilige betaling. De kassa software biedt jouw klanten namelijk de meest moderne en veilige betaalopties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iDeal of PayPal. Goede betaalopties wekken een vorm van vertrouwen bij de klant, waardoor de kans groter is dat hij een aankoop zal doen in jouw webwinkel.

4. Altijd een back-up van alle data

Last but not least, is voordeel nummer vier: de veiligheid van jouw gegevens. Het is een nachtmerrie om te denken dat jouw data verloren gaat als jouw desktop het begeeft. Gelukkig is dat niet zo. Doordat het kassasysteem en de webshop software in de cloud werken, wordt er altijd een back-up gemaakt van alle data. Zo weet jij zeker dat jouw gegevens in veilige handen zijn. Mocht jouw desktop crashen, dan kun je op een andere device inloggen en is er geen data verloren gegaan. Wel zo fijn om er zeker van te zijn dat alle gegevens goed staan opgeslagen.

Controleer welke webshop software en kassasoftware met elkaar koppelt

Om van bovenstaande voordelen te profiteren, is het belangrijk dat je van tevoren controleert welke kassa software met andere bedrijfssoftware koppelt. Dankzij het Appwiki App Center, kun je snel zien welke software goed met elkaar samenwerkt. Zo weet jij zeker dat je van de voordelen van bedrijfssoftware kunt profiteren.