4 redenen om een prepaid kaart te bestellen

Een nieuwe simkaart voor je telefoon nodig? Je kunt een gsm-abonnement afsluiten. Hiermee krijg je maandelijks een vaste hoeveelheid MB’s, belminuten en sms’jes voor een vast bedrag. Wil je een meer flexibele optie, dan is een prepaid simkaart geschikt. Een grote groep consumenten kiest dan ook voor prepaid in plaats van een abonnement. In dit artikel lees je 5 redenen om een prepaid kaart te bestellen!

1. Met prepaid ben je flexibel

Een van de belangrijkste redenen om een prepaid simkaart te bestellen, is omdat je hiermee flexibel bent. Je zit nergens aan vast en maakt geen gebruik van contracten. Je bestelt gewoon eenmalig een simkaart, en deze ontvang je direct thuis. Hierna bepaal je zelf wanneer je ervoor kiest op te waarderen, of je een bundel koopt, en hoeveel geld je maandelijks uitgeeft aan het mobiel bellen, sms’en en internetten. Je bent dus meer flexibel en vrij met prepaid!

2. Prepaid is voordeliger bij minder gebruik

Een prepaid kaart is goedkoper dan een abonnement bij gelimiteerd gebruik. Dat komt doordat er geen sprake is van vaste kosten. Zolang je de geen tegoed verbruikt, betaal je er ook niet meer. Je betaalt bij prepaid dan ook nooit meer dan wat je verbruikt. Dit is bij een abonnement wel het geval, omdat voldoende mensen niet alle MB’s, belminuten en/of MB’s maandelijks verbruiken (en deze ook niet kunnen meenemen).

Verder kun je met een herlaadkaart ook niet over je bundel heen gaan, waardoor er geen buiten je bundel kosten zijn. 

Al met al is prepaid dus voordeliger wanneer je een kleinverbruiker bent.

4. Snel overstappen

Wil je, om welke reden dan ook, overstappen van prepaid provider? Dat is veel eenvoudiger dan bij een abonnement. Met prepaid is er namelijk geen sprake van een contract. Je kunt dus direct overstappen, zonder dat je ergens aan vast dit. Dit is een van de voordelen van de flexibiliteit van prepaid.

Als je er dus kiest om over te stappen, bijvoorbeeld omdat een andere prepaid aanbieder goedkoper is, een betere dekking in jouw gebied heeft, of om een andere reden, dan is het voordeel van prepaid dat je direct en snel kunt overstappen.

3. Tijdelijke oplossing

Als tijdelijke oplossing is prepaid een goede keuze. Een voorbeeld hiervan is in het buitenland. Een prepaid kaart is namelijk voor in het buitenland geschikt. Binnen de EU betaal je geen extra kosten voor bellen, sms’en en internetten. Aangezien velen liever niet hun abonnement in het buitenland gebruiken, is prepaid een goede tijdelijke alternatief.

Een prepaid simkaart kan ook een goede tijdelijke (internet) oplossing zijn voor een evenement, congres, of andere activiteiten.